Všichni chlapi jsou stejní!!! Zhruba...

3. 11. 2010 11:16:13
Všichni muži jsou stejní! Říká se... A není to spíš tím, že si prostě jen stále vybíráme ty samé typy, pouze v novém "obalu"?

"Ze prej moc piju a nosim desny hadry... a proc dala kopacky tobe?"

Pevně věřím, že existují miliony druhů mužů. Jen mě prostě zaujmou vždy jen příslušníci jednoho segmentu. Můžu dělat všechno možné - vydávat se za nudnou knihomolku i dominu v latexu, krást se na VIP večírky i navštěvovat nechutné přístavní putyky, cestovat první třídou i stopem... nebo se třeba stavět na hlavu, ale stejně vždycky skončím v náručí toho samého. Tedy - skoro toho samého...

Už od chvíle, kdy nám dojde, že nechceme být single, víme, kdo by zhruba měl být naším partnerem. Zhruba. A pak toho "pana Zhruba" najdeme, lapíme a chvilku se ho snažíme ochočit. Po čase to buď vzdáme, nebo uteče sám. A víme víc! Víme, že by měl "Zhruba" takhle vypadat a takhle se chovat k našim rodičům, ale rozhodně by neměl mít takovýhle postoj k penězům a k práci. A hledáme dál... Najdeme jiného - podobného, s vyhovujícím pracovním nasazením a s vyhovující výší účtu. Ale! Nemá rád psy! A tak hledáme dál. A najdeme. Ale... Po čase víme, že jsme si sice na svém ideálu vytvořili nánosy požadavků, přes které vlak nejede, ale v jádru je to chlapík ZHRUBA stejný...

Ale aspoň se posouváme. Trochu...

Psychologové tvrdí, že koloběh hledání stále těch samých partnerů je zcela přirozený. Najdeme si muže "A", který se nechce ženit. My se vdávat chceme. Po dlouhém přemlouvání se s mužem "A" rozejdeme a chceme se léčit samotou, žádné vážné vztahy. Takže si najdeme jen někoho pro pobavení - muže "B". Jenže - šíleně se zamilujeme a chceme se vdávat! On ne, on nekonvertoval ze škatulky "chci se jen bavit". Po čase přemlouvání ke svatbě se rozejdeme. A chceme se léčit samotou... Vytloukání klínu klínem. (I když to není zrovna vhodné přirovnání, pokud nejste na ženy...)

Začarované kruhy v hledání partnerů jsou však stejně neefektivní, střídáme-li dva různé druhy mužů. Tak kupříkladu - milujete hodného, milého chlapa, co má rád vaše rodiče, vaši kočku i vaše úchylky. Dobře vaří, dobře vypadá... Ale nevzrušuje vás. Začínáte se v posteli nudit. Začínáte ho podvádět s někým, kdo sice není ani zdaleka tak hodný (pravděpodobně je to dokonce pěkný sviňák), ale vzrušuje vás. Máte výčitky svědomí, správňáka opouštíte a vrháte se do náručí sviňáka. Žijete ve vášnivém vztahu se sviňákem, užíváte si sex, ale musíte vařit. Nesnáší vaše rodiče a vašim úchylkám se vysmívá. Dramaticky opouštíte sviňáka a léčí vás správňák číslo 2...

Proč chodit stále s novými muži? Proč prostě nemít dva a ve vhodných intervalech je měnit? Anebo jen jednoho a v pravidelných intervalech se s ním rozcházet? Stejně jsou na jedno brdo, tak co?

A co radí psychologové? Klasika. Při každém problému je důležité jediné - přiznat si ho. Běžte a řekněte si nahlas: "Vybírám si stále ty samé muže, a proto mě pořád štvou!" To není tak, že by všichni muži byli hajzlové, to jen vy trpíte obsesí na hajzly...

Tak co? Kdo je ten váš? Jak ho lze paušalizovat? Arogantní kariérista s naditou peněženkou? Ženáč, co "to má doma špatné"? Šovinistický buran s širokými rameny? Podnikatel s holčičím zadkem a oidipovským komplexem? Kytarista v kožené bundě s vysokými cíli? Fotbalista s koženými potahy v autě s vysokými otáčkami? Introvert s panickým strachem z ptáků?

Proč pořád tvrdíme, že nevíme, co chceme, když stačí zapátrat v davech našich minulých lásek a rázem máme model našeho budoucího partnera. Protože k čemu hledat něco nového, když nás zase a znova uchvátí to samé, jen v bleděmodrém nebo dejme tomu zrzavém vydání?

Jdu si vyplnit profil na seznamku. Tentokrát budu extrémně konkrétní. Uvidíme, kdo se chytí... že by nějaký můj ex?

Autor: Mona Maršálová | středa 3.11.2010 11:16 | karma článku: 40.63 | přečteno: 16496x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ona

Ivana Lance

USA Georgia vs. Česká Republika

Záleží na tom, jestli jste fanoušcci amerického sladkého a studeného čaje nebo českého piva. Po čem raději sáhnete vy?

28.3.2024 v 16:20 | Karma článku: 17.53 | Přečteno: 252 | Diskuse

Jana Melišová

Nemáte nejaké drobné?

Chcel by som si kúpiť jedlo, nepomôžete mi nejakými drobnými? Otázka, pri ktorej sa mnohí tvária, že nepočujú, prípadne od dotyčného odvracajú zrak, keďže najčastejšie sa ju pýtajú ľudia bez domova nevábneho výzoru.

28.3.2024 v 12:53 | Karma článku: 27.04 | Přečteno: 394 | Diskuse

Jana Kozubíková

kOmický blog CDLXXXI.

Už měsíc mám nový vztah. "Randíme" denně mimo víkendů, ačkoli přiznávám, že myšlenky na něj mne neopouští ani o nich.

28.3.2024 v 6:00 | Karma článku: 8.73 | Přečteno: 180 |

Ivana Dianová

Billa šok

Billu navštěvuju docela často, mám ji totiž co by kamenem dohodil. Mám vůči ní spoustu výhrad, ale jít s plnými taškami pět minut, nebo jet několik stanic je dost rozdíl, což u mne hraje zásadní roli. Dnes jsem tam utrpěla šok.

26.3.2024 v 22:32 | Karma článku: 41.12 | Přečteno: 9198 | Diskuse

Lenka Prokopová

Oslava narozenin

V dávné době mého mládí se slavily narozeniny s dortem, svíčkami, babičkami, dědečky, strýčky a pratetami z třetího kolena. V dnešní době se slaví narozeninová párty hlavně s dalšími dětičkami.

25.3.2024 v 22:12 | Karma článku: 18.44 | Přečteno: 428 | Diskuse
Počet článků 77 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3534

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...