Ideální muž je z plastu (?)

11. 08. 2009 11:11:11
Hrát si s panenkami Barbie mě začalo opravdu bavit až ve chvíli, kdy jsem dostala Kena. A rozkládací gauč.

"Netlacte se! Na vsechny se dostane!"
Ten, kdo vymyslel tu kultovní dlouhonohou prsatou panenku, byl bezesporu génius. Ten, kdo k ní stvořil Kena, byl zase zákeřné prase! Dát holčičkám na prahu puberty do rukou něco takového (byť s plastovým spodním prádlem, pardon, plastovým pásem cudnosti) hraničí s ohrožováním mravní výchovy mládeže. Ba co hraničí - je to přímo zářný příklad! A co teprve všechno to příslušenství? Manželské postele, rozkládací gauče, kozačky, sexy sukýnky z latexu, pouta, bičíky... ne, pravda, to už přeháním. Fakt je ale ten, že většina dnešních bárbín je oblečená v něčem, co se nápadně podobá pracovnímu oděvu laciných striptérek. No a jak to ten Ken má potom vydržet? To se má jako s tou topornou paní vodit za ruku, když jí šatičky pořád vyjíždí až k pasu?

Dlouhonohých prsatých panenek jsem měla jako malá hodně, ale nikdy jsem nechtěla být jako ony. Jen si to představte - mít bombarďáky z plastu, které si nikdy nemůžete sundat, věčný křečovitý úsměv (úplně jako Joker) a vlasy, které nedorostou, když je ostříháte. Fakt blbý! Myslím, že zdaleka na všechny holčičky chtějí být jako bárbíny. Rozhodně se ale všechny chtějí vdát za chlápka, jako je Ken...

Ken je absolutní ideál. Je akorát vysoký (v poměru k Barbie - a to i včetně podpatků!), akorát svalnatý, akorát vlasatý (neberu v potaz zastaralé typy s plastovou helmou), akorát mužný, akorát hezký, stále mlčí a je z plastu. Navíc si ho můžete libovolně oblékat podle svého vkusu (přičemž vůbec neprotestuje) a ohýbat v kolenou až o 30 stupňů!!! No neberte to! (Pravda - ohýbat v kolenou by se mohl trochu víc, s tímhle materiálem žádné extra akrobatické pozice z kamasútry vytvořit nelze. To ale hravě dohoní Barbie gymnastka!)

Kdysi se v holčičkách pěstovala iluze, že si je jednou, jako zakleté princezny, vyzvedne krásný princ na koni, v nejlepším případě bílém, předloží výpis z katastru hradů a bude svatba. Dnes se zase podporuje vědomí, že ideálního chlapa můžete koupit v supermarketu. Včetně hradu, růžového kabrioletu a svatebních šatů. A hle - ono to nejde! Poflakujete se mezi regály, mrazáky, stojany a nikde nic. Maximálně vás osloví nějaký zoufalec, jestli nevíte, kde mají žárovky.

Zkrátka - sehnat Kena není taková sranda, jak se zdálo, když vám bylo jedenáct. Kolikrát se stane, že v honbě za tím pravým (jediným, od Mattela...) projdete všechna růžová zákoutí ve městě a nakonec zůstanete sama. Jen vy, vaše toporné tělo, křečovitý úsměv a plastový pás cudnosti. (Mimochodem - buďme za něj rády! Kdyby měl Mattel propracovanější detaily, možná bychom měly přehnané představy i v dalších partiích...)

Ale chceme vlastně žít s Kenem? S kusem gumy, který může dát lidské teplo jen když na něj dostatečně dýchnete? S chlapíkem z plastu, který mlčí, nereptá, neotravuje a neschovává včerejší ponožky po bytě?

Autor: Mona Maršálová | úterý 11.8.2009 11:11 | karma článku: 23.53 | přečteno: 3172x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.38 | Přečteno: 542 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 28.51 | Přečteno: 1880 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.48 | Přečteno: 278 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.26 | Přečteno: 207 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.02 | Přečteno: 269 | Diskuse
Počet článků 77 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3534

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...